Une fois n'est pas coutume, je vous livre ma rédaction ( sans aucune adaptation) d'un dessert chtimi dont vous trouverez le texte original en chti et sa traduction "littérale" sur le site de Kalinka : http://kalinkacuisine.nordblogs.com/chti/

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Crème pâtissière chaude avec des pommes

Ingrédients : 1 kg de pommes, 4 oeufs, 150 g de sucre, 125 g de farine tamisée, 125 g de crème fraîche, 1 l de bière blonde,  gousses de vanille (2), 20 g de beurre.

Epluchez les pommes, coupez-les en quatre et faites les compoter 10 minutes dans une casserole.

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Cassez les oeufs dans un saladier et ajoutez le sucre, mélangez. Ajoutez la farine, la crème fraîche, la bière et les gousses de vanille fendue, mélangez.

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Faites cuire 2 minutes.

Beurrez généreusement un plat à four et versez-y la moitié de la pâte puis les pommes et couvrez avec le reste de pâte.

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Préchauffez votre four à 160° et enfournez votre plat jusqu'à coloration (30 minutes)

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"...C'est simple, c'est bon et je te promets que cela remet ton petit coeur en place pour le reste de la journée"

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1_Verre_de_vin une  Ch'tite bière du Nord.

 

 

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"Extrait du livre de José Ambre : L'minger à l'bière" :

 

LIBOULI CAUD AVEUX DES PINS

Ingrédients : 1 kg d' pins 4 ués 150 g d’ chuqu 125 g d’ fareine 125 g d’ crim fraich 1 l d’ bière blonte vanill

Humm ! Ecoute un peu :

d’abord, te pleumes les pins, te les copes in quat’, et te les laiches cuir’ tout duchèt'mint, in compote, pindant 10 minutes.
Bon, après ch' là, te casses quat' ués d’glenne dins eun' telle, te touffes aveuc el' chuqu , et t' ajoutes l' fareine tamisée.
Te balles là d'dins el’ crêm’ fraîch’, el bière, et te parfeum's aveuc eun' ziqu ed' vanill'.
Te laiches cha querre 2 mn, el timps d' prinde un plat au four, equ' te vas graicher au burre, sins raviser à n' in mett' eun' pallée, pass'qu i faut point qu cha attaqu’ dins l’fond.
Te saupoud's aveuc un monet d' fareine, te verses el mitan de t' pâte, te mets les peum’s equ t' as préparées d’ t' à l'heur, et t' arcoeuf aveuc el' ress' de t' pâte.
Te cuis à feu fort douch' ( 5 - 6 ) dins tin four, pindant eun' bonn' demi heur', et te sers cha tout funquant au momint du dessert...
Ch' est simp', ch' est bon, et j'te promets qu cha r'met tin tiot cœur à plache pou’ l' restant du jour !